Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op lichte tot matig complexe psychosomatische klachten. Psychosomatische fysiotherapie is een actieve therapie voor het behandelen van stressgerelateerde klachten en complexe klachten, zoals chronische pijnklachten of klachten waarvoor geen duidelijk lichamelijke oorzaak gevonden kan worden.

Psychosomatische fysiotherapie

Voor sommige lichamelijke klachten kan geen medische diagnose gesteld worden. Dan wordt al snel gedacht aan een psychisch probleem. Toch zijn er lichamelijke symptomen. Veel mensen vinden dit verwarrend. Ze gaan van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen. Vaak zonder bevredigend resultaat. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Psychosomatische klachten zijn klachten die samenhangen met spanning of stress, waarvoor geen directe, lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, (onbegrepen) pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft (meer dan de algemeen fysiotherapeut) aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten, die het welzijn van mensen beïnvloeden. Bij psychosomatische klachten is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt de cliënt om dit evenwicht te herstellen, onder andere door middel van oefeningen.

Direct contact opnemen

Het doel van de behandeling kan zijn:

Inzicht krijgen in de oorzaak van de klachten en de factoren die de klachten in stand houden.
Leren ontspannen en bewust worden van ademhaling.
Oefeningen doen om langzamerhand lichamelijk meer aan te kunnen.
Lichaamsbewustwording.
Zorgen dat iemand zijn/haar grenzen leert aanvoelen en respecteren (zowel lichamelijk als psychisch).
Inzicht krijgen in hoe iemand in het dagelijks leven omgaat met zijn klachten.
Het stimuleren van gedragsverandering, om op een andere manier om te gaan met klachten.
Bevorderen van het vertrouwen in het lijfelijk functioneren, waardoor zelfvertrouwen en zelfbeeld positief beïnvloed wordt.

Onze tevreden bezoekers

"Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
"
"Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
"
"Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

Onze specialist

Olga is onze psychosomatische fysiotherapeut. Heeft u psychosomatische fysiotherapie nodig? Olga helpt u graag! Bel ons om een afspraak te maken of mail ons gerust al uw vragen. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier bovenaan de pagina.

“Al op jonge leeftijd merkte ik mijn interesse voor wat de wat meer alternatieve behandelmethoden.”

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten

Call Now ButtonBel ons op 036-3020046