Olga Nagtegaal

Olga Nagtegaal

Mijn naam is Olga Nagtegaal, getrouwd met Adriaan en moeder van 4 volwassen kinderen. Sinds 1991 hebben we ons gesetteld in Zeewolde, waar ik vanaf 1994 een praktijk heb opgebouwd. Na een verblijf van bijna 2 jaar in Frankrijk, heb ik in 2010 opnieuw een praktijk gestart, die zich onderscheidt van reguliere fysiotherapiepraktijken door de holistische en persoonlijke benadering.

Mijn opleiding tot fysiotherapeute heb ik gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen, welke ik in 1986 met succes heb afgerond. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse al gewekt voor de wat meer “alternatieve”, reflectoire behandelmethoden zoals bindweefselmassage en de meridiaantherapie. Ook de begeleiding van vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap trok zeer mijn aandacht. Ik ben mij gaan toeleggen op dit vakgebied door opleidingen te gaan volgen en zwangerschapsgym te gaan geven voor Thuiszorg Flevoland, wat later Icare werd. Van daar uit ontwikkelde zich mijn belangstelling  voor de behandeling en begeleiding van vrouwen met bekken- en bekkenbodemklachten. In de beginperiode was over dit deelgebied van de fysiotherapie erg weinig bekend en ik heb dan ook de ontwikkeling van de bekkenfysiotherapie op de voet kunnen volgen en alle cursussen gevolgd.

In 2000 ben ik gestart met de opleidingen Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie bij het Upledger Instituut, waar ik vond wat ik altijd zocht in mijn behandelingen: de holistische benadering in de behandelingen, wat ik vaak zo mistte in het “gewone” fysiotherapiewerk: dat via het bindweefsel, waaruit ons lichaam  is opgebouwd, alles aan elkaar is verbonden en dat het bindweefsel energie kan opslaan, en geheugen heeft, ook voor emoties, en dat het bindweefsel dit ook weer kan loslaten. In een hoog tempo heb ik toen de opleiding Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie gevolgd, hetgeen voor mij een enorme ommekeer in mijn manier van behandelen heeft gegeven. Ik heb gemerkt dat deze (holistische) manier van behandelen en begeleiden van patiënten helemaal aansluit bij mijn eigen visie en dat ik op deze manier mijn patiënten een grote meerwaarde kan bieden bij de behandelingen. Daarnaast heb ik ook de opleiding Meridiaantherapie gevolgd. Doordat ik  deze behandelmethoden goed kan integreren in mijn behandelingen, heb ik de mogelijkheid om daarmee heel flexibel te werken en goed te kijken waar de behoefte van de patiënt ligt. Hierna kan ik beslissen hoe en op welke wijze ik ga behandelen om het behandeldoel te bereiken.
Van daaruit is dan ook de naam voor de praktijk ontstaan: Praktijk voor Integrale Fysiotherapie IFysio

Anna-Lena Zdarta

Anna-Lena Zdarta

Mijn naam is Anna-Lena Zdarta. Ik ben geboren en getogen in Duitsland. Na het Gymnasium ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ik in 2008 mijn diploma heb behaald. Door deze tijd aan een Nederlandse school heb ik mijn Nederlands ook erg kunnen verbeteren.

Vanuit mijn belangstelling voor fysiotherapie en oncologie besloot ik om daarna de opleiding Oedeemtherapie aan de Lympholon Schule in Berlijn te gaan volgen. Deze heb ik een aantal jaar later met goed gevolg ook gehaald. Tijdens mijn werk in Berlijn kwam ik erachter dat ik graag vanuit een breder perspectief naar de mens als geheel wilde leren kijken en wilde leren gaan werken. Daarom besloot ik om de opleiding tot Osteopaat te gaan volgen. Deze opleiding deed ik aan het Sutherland College in Berlijn, waar ik in 2013 mijn diploma heb behaald. Sinds de zomer van 2014 woon ik samen met mijn Nederlandse vriend in Utrecht en ging ik op zoek naar een nieuwe werkplek, die aansloot bij mijn wens om meer holistisch, met de mens centraal, aan het werk te gaan. En die werkplek vond ik bij IFysio.

Ik ben nu sinds oktober 2014 bij IFysio aan het werk, als Fysiotherapeute, Oedeemtherapeute en als Osteopaat.

Mark Saiboo

Vanaf jongs af aan ben ik altijd al fanatiek aan het sporten geweest. In mijn jeugd heb ik op nationaal judowedstrijden gedaan, op het hoogste niveau gekorfbald en stijldanswedstrijden gedaan op nationaal en internationaal niveau. Door mijn ervaring met topsport en trainingsmethodes heb ik een passie ontwikkeld voor het functioneren van het menselijk lichaam en de connectie tussen lichaam en geest.

Tijdens mijn actieve danscarrière heb ik een periode in Slovenië gewoond en getraind. Hier ben ik in aanraking gekomen met de GYROTONIC en GYROKINESIS methode. De methode is gebaseerd op driedimensionale bewegingen in staande zittende en liggende posities, die er op gericht zijn om het lichaam op een functionele manier sterker en leniger te maken. Bovendien helpt het om pijnvrij te functioneren. Vanaf 2012 ben ik gecertificeerd in het werken met deze methodes en heb ik mij sindsdien verder ontwikkeld en gespecialiseerd op dit vlak.

Om mensen beter te kunnen helpen ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan doen aan Thim van der Laan. Na mijn studie heb ik mij verder gespecialiseerd in dry-needling volgens de ‘integrated’ methode waarbij de hele regio van de klacht wordt meegenomen in plaats van slechts de aanwijsbare pijnplek. En de fascial-abrasion techniek, waarbij de fascia/het bindweefsel op een effectieve snelle en pijnvrije manier snel weer vrijgemaakt kan worden. Ook heb ik een cursus therapeutisch tapen afgerond. Vanwege mijn interesse in het functioneren van bindweefsel en de overtuiging dat veel klachten opgelost kunnen worden door oog te hebben en aandacht te besteden aan het goed functioneren van dit weefsel, ben ik begonnen aan de specialisatie Structural Integration. Deze methode komt voort uit wat vroeger bekend stond als ‘Rolfing’. Door middel van manuele technieken wordt het bindweefsel geholpen om vrij en functioneel te kunnen bewegen waardoor (soms levenslange) compensatiepatronen verholpen kunnen worden en (chronische) pijnklachten blijvend verminderen.