Het team

Ifysio, een praktijk met therapeuten met ervaring in verschillende behandelmethoden, gevestigd in Zeewolde. Wilt u weten welke behandelmethode het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

Olga Nagtegaal

Bekkentherapie, babymassage, handtherapie, oedeemtherapie, psychosomatische therapie, spatadertherapie, fysiotherapie, CranioSacraaltherapie en Viscerale therapie

BIG-nummer: 39034422804
Mijn opleiding tot fysiotherapeute heb ik gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen, welke ik in 1986 met succes heb afgerond. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse al gewekt voor de wat meer “alternatieve”, reflectoire behandelmethoden, zoals bindweefselmassage en de meridiaantherapie. Ook de begeleiding van vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap trok zeer mijn aandacht. Ik ben mij gaan toeleggen op dit vakgebied door opleidingen te gaan volgen en zwangerschapsgym te gaan geven voor Thuiszorg Flevoland, wat later Icare werd. Vandaaruit ontwikkelde zich mijn belangstelling voor de behandeling en begeleiding van vrouwen met bekken- en bekkenbodemklachten. In de beginperiode was over dit deelgebied van de fysiotherapie erg weinig bekend en ik heb dan ook de ontwikkeling van de bekkenfysiotherapie op de voet kunnen volgen en alle cursussen gevolgd.

In 2000 ben ik gestart met de opleidingen Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie bij het Upledger Instituut, waar ik vond wat ik altijd zocht in mijn behandelingen: de holistische benadering, wat ik vaak zo mistte in het “gewone” fysiotherapiewerk: dat via het bindweefsel, waaruit ons lichaam is opgebouwd, alles aan elkaar is verbonden en dat het bindweefsel energie kan opslaan en geheugen heeft, ook voor emoties, en dat het bindweefsel dit ook weer kan loslaten. In een hoog tempo heb ik toen de opleiding Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie gevolgd, hetgeen voor mij een enorme ommekeer in mijn manier van behandelen heeft gegeven. Ik heb gemerkt dat deze (holistische) manier van behandelen en begeleiden van cliënten helemaal aansluit bij mijn eigen visie en dat ik op deze manier mijn cliënten een grote meerwaarde kan bieden bij de behandelingen.

Daarnaast heb ik ook de opleiding Meridiaantherapie gevolgd. Doordat ik deze behandelmethoden goed kan integreren in mijn behandelingen, heb ik de mogelijkheid om daarmee heel flexibel te werken en goed te kijken waar de behoefte van de cliënt ligt. Hierna kan ik beslissen hoe en op welke wijze ik ga behandelen om het behandeldoel te bereiken.

Sophie Smolders

Fysiotherapie, Oedeemtherapie & medical taping

BIG-nummer: 39924724804
Ik ben Sophie Smolders en sinds 2018 afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2019 heb ik mij gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie, zodat ik mijn interesse wat kon verbreden. Het is voor mij een uitdaging om voor elke cliënt een passend behandeltraject op te stellen. Op deze manier kunt u zo goed mogelijk geholpen worden.

Sinds ik me kan herinneren, heb ik een eindeloze interesse in het menselijk lichaam gehad. Daarnaast spelen sporten en gezond leven een belangrijke rol in mijn leven. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren, was daarom ook een logische keus.

Uitzoeken waarom het lichaam niet optimaal functioneert, maar vooral hoe we op kunnen lossen, dat het wel weer goed gaat functioneren, zijn vragen die ik bij elke cliënt weer opnieuw stel.

Jordi koning

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Dry needling, Shockwave

BIG-nummer: 49914819804
Sinds 2011 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben fysiotherapeut geworden vanwege de diversiteit aan klachten, waarmee cliënten bij je komen. Eén van de leukste aspecten van dit werk vind ik het overbrengen van kennis en het trainen van de vaardigheden van de cliënt om de klachten weg te nemen. Met de juiste oefeningen klachten verminderen en het lichaam van de cliënt versterken, is volgens mij de beste manier om het behandelingstraject te doorlopen. Ik zie het als mijn taak om informatie over te brengen op een manier die aansluit bij de belevingswereld van mijn cliënten, om ze zo verder te helpen.

Op dit moment houd ik mij binnen IFysio vooral bezig met de manuele therapie en dry needling.

Kars Menkveld

Fysiotherapie, Dry Needling, Echografie, shokwave & medical taping

BIG-nummer: volgt
Mijn naam is Kars Menkveld. In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens de behandeling focus ik mij niet alleen op de pijnklacht, maar ook op de persoonlijke situatie. Ik zie het lichaam als één geheel, waarin alles met elkaar verbonden is. Het is voor mij een uitdaging om samen met de cliënt te kijken naar wat wel kan i.p.v. wat niet meer kan.
Mijn specialisaties zijn: echografie, shockwave en dry needling.
Mijn werk beschouw ik als een mooi en uitdagend vak, waarbij de interactie tussen de cliënt en mij centraal staat.

Christan Beltman

FYSIOTHERAPEUT, SHOCKWAVE, DRY NEEDLING, MEDICAL TAPING

Mijn naam is Christan Beltman. In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Hierna ben ik in de (top)sport terecht gekomen. Tussen 2002 en 2006 was ik onder andere fysiotherapeut bij de bvo Fc Zwolle. Ook heb ik teams binnen de handbal (dames 1 Dalfsen), volleybal (landstede volleybal) en basketbal (landstede basketbal) geholpen in hun herstel.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in peesklachten. Een veelvoorkomende blessure die er voor kan zorgen dat je lang geen sport kunt beoefenen. Tevens zie ik veel patiënten met knie- en enkelklachten.

Ik vind het een uitdaging om een sporter/patiënt zo snel mogelijk, maar verantwoord weer terug te brengen op zijn/haar oude niveau.

Mijn specialisaties:
peesklachten, knieklachten, shockwave, dry needling en medical taping

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten