Het team

Ifysio, een praktijk met therapeuten met ervaring in verschillende behandelmethoden, gevestigd in Zeewolde. Op dit moment zijn er drie therapeuten werkzaam bij Ifysio, die ervaring hebben met uiteenlopende behandelmethoden. Wilt u weten welke behandelmethode het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

Olga Nagtegaal

Bekkentherapie, babymassage, handtherapeu, oedeemtherapeeut, psychosomatische therapeut, spatadertherapeut, fysiotherapeute, CranioSacraaltherapeute en Viscerale therapeut

BIG-nummer: 39034422804
Mijn opleiding tot fysiotherapeute heb ik gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen, welke ik in 1986 met succes heb afgerond. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse al gewekt voor de wat meer “alternatieve”, reflectoire behandelmethoden zoals bindweefselmassage en de meridiaantherapie. Ook de begeleiding van vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap trok zeer mijn aandacht. Ik ben mij gaan toeleggen op dit vakgebied door opleidingen te gaan volgen en zwangerschapsgym te gaan geven voor Thuiszorg Flevoland, wat later Icare werd. Van daar uit ontwikkelde zich mijn belangstelling voor de behandeling en begeleiding van vrouwen met bekken- en bekkenbodemklachten. In de beginperiode was over dit deelgebied van de fysiotherapie erg weinig bekend en ik heb dan ook de ontwikkeling van de bekkenfysiotherapie op de voet kunnen volgen en alle cursussen gevolgd.

In 2000 ben ik gestart met de opleidingen Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie bij het Upledger Instituut, waar ik vond wat ik altijd zocht in mijn behandelingen: de holistische benadering in de behandelingen, wat ik vaak zo mistte in het “gewone” fysiotherapiewerk: dat via het bindweefsel, waaruit ons lichaam is opgebouwd, alles aan elkaar is verbonden en dat het bindweefsel energie kan opslaan, en geheugen heeft, ook voor emoties, en dat het bindweefsel dit ook weer kan loslaten. In een hoog tempo heb ik toen de opleiding Viscerale Therapie en CranioSacraal Therapie gevolgd, hetgeen voor mij een enorme ommekeer in mijn manier van behandelen heeft gegeven. Ik heb gemerkt dat deze (holistische) manier van behandelen en begeleiden van patiënten helemaal aansluit bij mijn eigen visie en dat ik op deze manier mijn patiënten een grote meerwaarde kan bieden bij de behandelingen.

Daarnaast heb ik ook de opleiding Meridiaantherapie gevolgd. Doordat ik deze behandelmethoden goed kan integreren in mijn behandelingen, heb ik de mogelijkheid om daarmee heel flexibel te werken en goed te kijken waar de behoefte van de patiënt ligt. Hierna kan ik beslissen hoe en op welke wijze ik ga behandelen om het behandeldoel te bereiken.

Sophie Smolders

Fysiotherapeut, Oedeemtherapie & medical taping

BIG-nummer: 39924724804
Ik ben Sophie Smolders en sinds 2018 afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2019 heb ik mij gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie zodat ik mijn interesse wat kon verbreden. Het is voor mij een uitdaging om voor elke patiënt een passend behandeltraject op te stellen. Op deze manier kunt u zo goed mogelijk geholpen worden.

Sinds ik me kan herinneren heb ik een eindeloze interesse in het menselijk lichaam gehad. Daarnaast spelen sporten en gezond leven een belangrijke rol. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren was daarom ook een logische keus.

Uitzoeken waarom het lichaam niet optimaal functioneert maar vooral hoe we op kunnen los dat het wel weer goed gaat functioneren zijn vragen die ik bij elke patiënt weer opnieuw stel.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al je vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten

Call Now ButtonBel ons op 036-3020046