Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen die worden belemmerd in hun bewegen als gevolg van lichamelijke klachten. Er kan dan sprake zijn van het niet goed functioneren van de spieren, pezen en gewrichten, maar ook verstoringen van de ademhalingsfunctie, van de doorbloeding en de vochthuishouding in het lichaam.

Wat zijn de meest voorkomende klachten?

De klachten waarmee de patiënten bij de fysiotherapeut komen, kunnen dus zeer uiteenlopend zijn: nek- en rugklachten, artrose, migraine, enkelletsel, oedeem in de benen, etc. Ook de oorzaken kunnen zeer uiteenlopen, bijvoorbeeld een sportblessure, operatie, veroudering of stress.

Hoe gaat een Fysiotherapeut te werk?

Bij IFysio werken we vanuit de holistische visie: de fysiotherapeut onderzoekt niet alleen het deel van het lichaam waar de klacht zit, maar er wordt vooral verder gekeken naar de relaties met klachten en spanningsplekken elders in het lichaam. Ook wordt aandacht besteed aan de, mogelijk, sociaal-emotionele kant van de klachten. Alle aspecten van wat het vraaggesprek en het onderzoek naar voren brengt, worden geïnventariseerd en een diagnose gesteld. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, waarin het doel van de behandeling wordt besproken. En dan kan de behandeling worden opgestart.

Direct contact opnemen

 Doel van de behandeling is stabiliseren, verminderen en/of herstellen van de het probleem, de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van de vaardigheden en kennis, dat IFysio in huis heeft. Dit zijn naast de reguliere oefentherapie ook handtherapie, (bindweefsel-)massage, lymfedrainage, Cranio-Sacraal therapie en Viscerale therapie, Al deze behandelmogelijkheden kunnen worden ingezet, om samen met de patiënt te werken aan een zo goed mogelijk herstel in het dagelijks functioneren, of te leren omgaan met eventuele resterende beperkingen.

Onze tevreden bezoekers

"Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
"
"Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
"
"Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

Onze specialisten

Sophie, Olga en Mark zijn onze fysiotherapeuten. Heeft u fysiotherapie nodig? Sophie, Olga en Mark staan voor u klaar! Bel ons om een afspraak te maken of mail ons gerust al uw vragen. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier bovenaan de pagina.
“Het is voor mij een uitdaging om voor elke patiënt een passend behandeltraject op te stellen”
“Al op jonge leeftijd merkte ik mijn interesse voor wat de wat meer alternatieve behandelmethoden.”
“Om mensen beter te kunnen helpen ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan doen.”

Pijn of moeite met bewegen?

Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak.

Call Now ButtonBel ons op 036-3020046