Cranio-Sacraal therapie

Cranio-Sacraal therapie

Cranio-Sacraal therapie is een behandelmethode bij terugkerende klachten, die niet te verhelpen zijn met reguliere fysiotherapie. Klachten kunnen bestaan uit hoofdpijn, migraine, R.S.I., duizeligheid, oorsuizingen, chronische pijn, burn-out, leer-, gedrags- of concentratieproblemen of klachten na een bevalling of whiplash.

Wat doet een Cranio-Sacraal therapeut?

Wat deze therapie onderscheidt is, dat het uitgaat van de connectie tussen geest (het hoofd) en het lichaam (de klachten). We noemen dit het CranioSacraal ritme, welke een ervaren therapeut overal op het lichaam kan voelen. Dit komt doordat al ons bindweefsel, het spinnenweb, direct of indirect verbonden is met de dura mater. Het ritme geeft de therapeut informatie over het functioneren van het CranioSacraal systeem. Een verstoring binnen dit systeem (een vliegje in het spinnenweb), kan soms tot lichamelijke of emotionele klachten leiden. Deze verstoring wil het lichaam eruit hebben. Dat lukt soms niet, door wat voor reden dan ook.

Het lichaam gaat het vasthouden in de vorm van een zgn. energie-cyste (het vliegje): een plek waar spanning zich heeft opgehoopt en dat op den duur tot klachten kan leiden. Daar wilt u vanaf: het begin van de zoektocht naar de balans tussen de “noodzaak tot vasthouden” en de “wens tot loslaten”. Op het moment dat de wens tot loslaten groter wordt, dan het vasthouden, kan het lichaam klachten gaan vertonen en wilt u de spanning uit uw lichaam kwijt. Uw lichaam kiest het moment, vaak getriggerd door een vergelijkbaar trauma of incident, waardoor het ontstaan is of gewoon door groei in uw persoonlijkheid en leven. En soms heeft u letterlijk geen energie meer over, om deze spanningsplekken te handhaven. De CranioSacraal therapeut kan deze energie cysten opsporen en ontwarren.

Direct contact opnemen

Ruimte, tijd, begrip respect & aandacht

Sleutelwoorden bij de CranioSacraal Therapie zijn ruimte, tijd, begrip, respect en aandacht van de therapeut. U krijgt de gelegenheid om te praten over datgene, dat u waarneemt en ervaart. U bepaalt altijd zelf of u daarover wilt praten of niet. De therapeut heeft de rol van begeleider bij het onderzoeken van de betekenis van de spanningen in het lichaam en kan helpen met het op een andere manier leren kijken naar uzelf of de klacht.

Duur van de behandeling

De tijdsduur van de behandeling varieert van drie kwartier tot anderhalf uur. Om het lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling, zal de behandelfrequentie niet hoog zijn. Dit wordt in overleg met de cliënt bepaald.

Onze tevreden bezoekers

"Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
"
"Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
"
"Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

Onze specialist

Olga is onze cranio-sacraal therapeut. Heeft u Cranio-Sacraal therapie nodig? Olga helpt u graag! Bel ons om een afspraak te maken of mail ons gerust al uw vragen. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier bovenaan de pagina.

“Al op jonge leeftijd merkte ik mijn interesse voor wat de wat meer alternatieve behandelmethoden.”

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten

Call Now ButtonBel ons op 036-3020046